dilluns, 13 de març de 2017

El Projecte "Patis" comença a caminar!!!

L'esbarjo, a més a més de ser un dret de tot alumne, és una de les eines educatives més importants de que es disposa en una escola.
Per desgràcia, la majoria d'instal·lacions dels centre educatius no ajuden a l'aprofitament d'aquest recurs didàctic, impedint així que els alumnes puguin desenvolupar tota la seva creativitat i necessitat de moviment després de les hores lectives passades a l'aula tradicional.
Per sort, als pares, mares i mestres de la nostra escola se'ns ha començat a despertar la inquietud i la sensibilitat per aquest aspecte i hem decidit posar-nos mans a la feina i hem creat el Projecte "Patis", a través del qual es pretén que, mitjançant la col·laboració de tots i totes, els nostres fills, filles i/o alumnes puguin gaudir d'un entorn en el que la necessitat del joc esdevingui també una eina educativa més.
Per aquest motiu, el passat dissabte 11 de març va posar-se la primera pedra d'aquest projecte mitjançant el treball voluntari de tothom que va desitjar participar i vàrem començar a pintar diferents jocs al terra dels patis així com vam començar a preparar els materials necessaris per a poder construir nous jocs pels alumnes del centre (cuinetes, jocs musicals, sorral...).
En relació a aquesta feina, des de l'escola volem agrair la col·laboració mostrada aquest dissabte així com la que arribarà en les properes trobades programades (dissabte 25 de març i diumenge 26) i, especialment, tota l'ajuda que hem rebut a través de diverses donacions, ja siguin aquestes de tipus econòmic o mitjançant l'entrega o la cessió de material (palets, pintures, eines per treballar, etc.).
Finalment, per remarcar la importància de l'esbarjo en els processos d'ensenyament-aprenentatge dels nens i nenes només volem esmentar la reflexió d'un mestre finés (país al que, pels seus bons resultats acadèmics, sembla que actualment la comunitat educativa internacional i nacional està analitzant més ) en una entrevista a La Vanguardia en ser preguntat per com els hi era possible fer les classes a l'aula si els nens sortien al pati cada hora. La seva resposta no va poder ser més clara i simple: "el problema no és aquest, el problema és que si no surten al pati cada hora sí que és impossible fer classe".

FOTOS PROJECTE PATIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada